Русия обяви за национално издирване Христо Грозев. Журналистът заяви, че няма да

...
Русия обяви за национално издирване Христо Грозев. Журналистът заяви, че няма да
Коментари Харесай

Христо Грозев с ответен удар, какво следва

Русия разгласи за национално търсене Христо Грозев. Журналистът съобщи, че няма да разреши да бъде сплашван и това го е амбицирало да продължи още по-задълбочено работата си.

" Това, което направи Кремъл тази седмица, ме подтиква даже да прекъсна отпуската си и работим по нови следствия дружно с сътрудниците от " Инсайдер ", сътрудниците от съветските издания, с които сътрудничим и е допустимо да публикуваме последваща партида следствия още преди Нова година, само че при всички положения в околните две седмици ", описа той пред Българска национална телевизия.
-->
Грозев към момента не знае каква е повода да бъде търсен от Руската федерация, само че български правоохранителни органи към този момент са се свързали с него. Той съобщи, че към този момент остава отвън Европа и ще продължава със своите следствия.

Въпреки че не знае каква е повода да бъде търсен, журналистът е очаквал офанзива от Руската федерация против него.

" Бях предизвестен от хора. близки до Кремъл, че към края на годината ще възобновят интереса си към " Белингкат " и към мен. Един тип, това е продължение, още откакто публикувахме следствието си за отравянето на Алексей Навални, само че войната, която продължи по-дълго, в сравнение с се е очаквало, на практика попречи на техните опити да се разправят с нас ", съобщи Грозев.

Той разяснява и написаното в съветските медии незабавно след оповестяването му за търсене.

" Ако е истина това, което държавната медия " РИА новости " заяви, като се базира на личен източник, че са повдигнали обвиняване против мен въз основа на техния съветски закон, който цензурира покриване на войната - това за мен е необичайно, тъй като е допустимо най-слабото обвиняване, което могат да измислят. На задграничен публицист да забранят да написа за войната ", уточни Грозев.

Според него и с това предследване се цели превантивно да бъде затворена устата на интернационалните публицисти за протичащото се в Русия. Христо Грозев е получил покана за отбрана от няколко европейски страни.

" Европейски страни предложиха помощ. Това са страни като Естония, Литва, Швеция, Австрия, в която живее фамилията ми. Така че се надявам да бъде доста мъчно да се одобряват ограничения срещу мен от Кремъл ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР